Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo da čuvamo mlečne proizvode?

Kako i koliko dugo da čuvamo mlečne proizvode?

Veneta NikolovaVeneta Nikolova
Pomoćnik kuvara
26
Kako i koliko dugo da čuvamo mlečne proizvode?

Evo nekoliko saveta kako da čuvate različite vrste mlečnih proizvoda i koliko dugo mogu da se čuvaju:

Kako i koliko dugo da čuvamo kiselo mleko

Hlađenje: Čuvajte kiselo mleko u originalnoj posudi ili prenesite u posudu koja se dobro zatvara. Stavite ga u frižider na 4 stepena ili nižoj temperaturi.

Rok trajanja: Kiselo mleko se obično može čuvati u frižideru oko 1 do 2 nedelje nakon isteka roka. Ukus i tekstura se mogu promeniti tokom vremena, pa je najbolje da ga konzumirate u tom periodu.

Ne zaboravite da uvek proverite rok trajanja i stanje kiselog mleka pre nego što ga konzumirate. Ako primetite neobične mirise, stvaranje buđi ili promene u teksturi, najbolje je da ga bacite. Pravilno skladištenje kiselog mleka i poštovanje ovih smernica će pomoći da se poveća njegova svežina i bezbednost.

Kako i koliko dugo se čuva kefir

Hlađenje: Kefir treba čuvati u staklenoj posudi sa čvrstim poklopcem. Čuvajte ga u frižideru na 4 stepena ili nižoj temperaturi.

Rok trajanja: Kefir obično može da se čuva u frižideru do 1 mesec. Ukus može vremenom postati kiseliji, ali i dalje bi trebalo da bude bezbedan za jelo sve dok nema znakova kvarenja.

Kako i koliko dugo se čuva pavlaka

Hlađenje: Čuvajte pavlaku u originalnom pakovanju ili je prenesite u hermetički zatvorenu posudu. Čuvajte je u frižideru na 4 stepena ili nižoj temperaturi.

Rok trajanja: Kisela pavlaka obično ostaje sveža oko 1 do 2 nedelje nakon otvaranja, u zavisnosti od uputstava proizvođača.

Opet, uvek proverite da li ima znakova kvarenja pre upotrebe.

Kako i koliko dugo se čuva mlaćenica

Hlađenje: Čuvajte mlaćenicu u originalnom pakovanju ili prenesite u hermetički zatvorenu posudu. Čuvajte je u frižideru na 4 stepena ili nižoj temperaturi.

Rok tarajanja: Mlaćenica se obično može čuvati u frižideru oko 1 do 2 nedelje nakon datuma na posudi. Međutim, uvek proverite da li ima znakova kvarenja kao što su neprijatan miris ili buđ pre upotrebe.

Pogledajte takođe: saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni