Bonapeti.rs»Saveti»Kako se bistri jabukovo sirće?

Kako se bistri jabukovo sirće?

Kako se bistri jabukovo sirće?

Već smo vam rekli o korisnim svojstvima i koristima od jabukovog sirćeta, pa hajde da pređemo direktno na našu današnju temu, a to jekako izbistriti jabukovo sirće.

Kada jabukovo sirće fermentira, ono se mora izbistriti, a to se radi ovako:

- sirće se može izbistriti kada mu se doda 1-2 kašičice limunske kiseline;

- ako to ne pomogne, sirće treba čuvati u staklenim flašama koje treba čuvati u frižideru. U nekim slučajevima može da se čuva i u zamrzivaču, ali ga treba svesti na najmanji mogući stepen smrzavanja;

- kada je vaše sirće već bistro, trebalo bi da ga čuvate u hladnoj i tamnoj prostoriji;

- ako ćete da pravite domaće sirće, treba da znate da dok fermentira uvek ima malog taloga. Možete ga procediti i ponovo koristiti;

- dok fermentira, u sirćetu se formira sirćetna gljiva- treba je čuvati, jer će sledeći put kada ponovo pravite domaće sirće biti ukusnije.

Nadamo se da vam je ovaj savet bio od pomoći!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni