Već smo vam rekli o korisnim svojstvima i koristima od jabukovog sirćeta, pa hajde da pređemo direktno na našu današnju temu, a to jekako izbistriti jabukovo sirće.
Kada jabukovo sirće fermentira, ono se mora izbistriti, a to se radi ovako:
- sirće se može izbistriti kada mu se doda 1-2 kašičice limunske kiseline;
- ako to ne pomogne, sirće treba čuvati u staklenim flašama koje treba čuvati u frižideru. U nekim slučajevima može da se čuva i u zamrzivaču, ali ga treba svesti na najmanji mogući stepen smrzavanja;
- kada je vaše sirće već bistro, trebalo bi da ga čuvate u hladnoj i tamnoj prostoriji;
- ako ćete da pravite domaće sirće, treba da znate da dok fermentira uvek ima malog taloga. Možete ga procediti i ponovo koristiti;
- dok fermentira, u sirćetu se formira sirćetna gljiva- treba je čuvati, jer će sledeći put kada ponovo pravite domaće sirće biti ukusnije.
Nadamo se da vam je ovaj savet bio od pomoći!
Komentari