Škampi su bogati proteinima koji dodaju ukus svakom jelu i brzo se kuvaju. Mogu se poslužiti topli ili ohlađeni.
Kupite oljuštene i seckane škampe, koristite gotov seckani beli luk ako volite u svom receptu (iako je bolje da ga sami iseckate).
Sotiranje je tehnologija u kojoj se hrana kratko obrađuje na visokoj temperaturi i sa malo masti.
Prženje škampa na maslacu podstiče njihov blago slatkast ukus.
Korišćenje limuna u receptu dodaje svežinu, a beli luk dodaje ukus.
Takođe možete dodati malo ostatka slanine ako želite. Od začina izaberite alevu papriku, seckani bosiljak, dodajte seckani spanać, šaku seckanih kalamata maslina i malo parmezana.
Dodajte malo belog vina u sos od maslaca sa belim lukom pre dodavanja pirinča ili testenine.
Ako koristite zamrznute škampe, stavite škampe u frižider preko noći. Da biste ih brzo odmrznuli, stavite škampe u cediljku i stavite ih pod veoma hladnu (nikad vruću) vodu na nekoliko minuta.
Škampe ne prekuvavajte, trebalo bi da budu ružičasti sa svih strana. Kada se proprže, izvadite škampe iz tiganja kako ne bi nastavili da se kuvaju od vrućine tiganja.
Pogledajte i kako se pripremaju:
- kraljevski škampi;
- škampi na roštilju.
Komentari