Bonapeti.rs»Saveti»Kako kuvati amarant?

Kako kuvati amarant?

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
31791
Kako kuvati amarant?

Za jednu šolju amaranta trebaće vam 3 šolje hladne vode.

Pre upotrebe, seme se mora oprati, ali pošto su zrna mala, biće vam potrebno najfinije sito.

Pranje semena na druge načine, kao što se pere pirinač, biće problematično jer semenke amaranta plutaju na površini vode.

Stavite semenke u šerpu, dodajte vodu i prokuvajte. Bolje je odmah pokriti šerpu poklopcem, jer zrna isplivaju na površinu i mogu da "iskoče" na gore.

Kaša od amaranta se kuva prilično dugo: nakon što provri, treba je ostaviti na laganoj vatri 30-40 minuta.

Možete kuvati kašu od amaranta u kokosovom ili bademovom mleku. Ili možete skuvati amarant u bujonu od pečuraka ili ribljem bujonu i poslužiti ga uz meso ili ribu kao prilog.

Možete uzeti ne tri, već dve šolje vode, kuvati amarant 25 minuta, a zatim ga ostaviti nepokrivenog. Tada ćete umesto kuvane kašice dobiti mrvičastu, po izgledu nalik na kus-kus ili kinou. Može se koristiti za Tabule salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji