Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se peče skuša?

Koliko dugo se peče skuša?

ažurirano:
MarianeMariane
Džedaj
15655
Koliko dugo se peče skuša?

Jedna od riba koju najčešće stavljamo na trpezu je skuša. Ova izuzetno ukusna riba dugo je bila nezasluženo etiketirana kao jednostavna i nekvalitetna riba, što je daleko od istine.

Skuša nije samo pristupačna, ona je izuzetno bogata omega-3 masnim kiselinama, kao i selenom, magnezijumom, gvožđem i čitavim nizom vitamina.

Ova prilično masna riba je previše kvarljiva. Najbolje je da je kuvate ubrzo nakon kupovine ili da je odmah zamrznete u zamrzivaču dok ne odlučite da li ćete je peći na roštilju ili u rerni.

Skuša je veoma pogodna za pečenje u rerni ili na roštilju. Nije im potrebna duga kulinarska obrada, a rezultat će garantovano premašiti očekivanja.

Manji primerci su pogodniji za roštilj. Skušu na roštilju ili file skuše na roštilju sa belim lukom i peršunom može da pripremi i potpuni laik u kuhinji, a biće mu potrebno oko 20 minuta.

Za recept pečena skuša sa paradajz sosom u rerni trebaće vam veća skuša i malo više vremena. Kada se skuša peče u rerni, vreme pečenja je oko 35-45 minuta. Razlikuje se u zavisnosti od veličine ribe i specifičnog recepta.

Da biste impresionirali goste pečenom punjenom skušom ili pečenom skušom sa peršunom i orasima, ne treba zaboraviti da se riba mora peći u zagrejanoj rerni. Ako ribu stavite u hladnu rernu, rizikujete da postane suva i žilava.

Pogledajte takođe kako da napravite plakiju od skuše ili raskošan ribnik sa skušom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni