Bonapeti.rs»Saveti»Kako se razblažuje rakija?

Kako se razblažuje rakija?

Kako se razblažuje rakija?

Ako ste napravili rakiju, ali ne znate kako da je razblažite kako treba, onda ćete razumeti nakon što pročitate ovaj savet. Ova tema je veoma interesantna ne samo za proizvođače rakije u industrijskim količinama, već i za one koji je prave za kućnu upotrebu.

„Jakom“ rakijom se smatra rakija, koja ima sadržaj alkohola iznad 42 stepeni. Predstavljamo vašoj pažnji vrlo jednostavnu formulu kojom ćete brzo razblažiti svoju rakiju:

A x B = V

V: D- B= E

- A je stepen rakije koju ima pre razblaživanja;

- B je količina rakije u datom trenutku;

- V je dobivena vrednost jačine;

- D je stepen rakije koji želite da postignete;

- E je potrebna količina destilovane vode za dodavanje;

Morate pomnožiti količinu rakije koju imate sa stepenom koji se pojavljuje na vašem spiritometru;

Ono što se dobije mora se podeliti sa stepenima koje želite da dobijete, a rezultat je ukupna količina, od koje se mora oduzeti količina rakije koju imate u tom trenutku;

Ono što se dobija /E/ je količina destilovane vode koju treba dodati;

Evo primera:

Ako imate 10 litara rakije, čiji je sadržaj alkohola 55, a želite da ga smanjite na 40, morate:

- pomnožite 10 litara sa 55 stepeni, rezultat je 550;

- onda se 550 podeli sa stepenom alkohola koji želite da dobijete, 550 se podeli sa 40 i rezultat je 13,75;

- onda od 13,75 oduzmete celu količinu rakije koju imate, odnosno od 13,75 oduzmete 10 i dobijete 3,75. Ovo je količina destilovane vode koja se mora dodati da bi se smanjio sadržaj alkohola.

Međutim, treba da znate da temperature rakije i vode koju dodajete moraju biti iste - 20 stepeni, kako bi merenje koje pravite bilo što tačnije.

Pogledajte i koliko dugo treba da miruje rakija, kako se rakiji uklanja miris i koliko vremena se peče rakija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni