Bundeve su jedni od omiljenih jesenjih plodova - vrste povrća, čija aroma ne može da nas ostavi ravnodušnim. Postoje različite vrste bundeve, koje se beru u različito vreme. U većini slučajeva njihova berba počinje početkom septembra i traje do kraja oktobra.
Svako može lako da se orijentiše da li je bundeva spremna za branje. Kada dođe vreme za branje, njeno stablo postaju veoma suvo - siguran znak da je bundeva spremna.
Još jedna važna karakteristika zrele bundeve je njena prijatna bogata boja. Kada kucnete u zrelu bundevu, zvuk koji ćete čuti je šupalj. Pažljivo berite bundeve bez oštećenja, inače će brzo istrunuti. Ubrane bundeve dobro operite, osušite i čuvajte na hladnom i suvom mestu.
Pročitajte više o vrstama bundeva i njihovim karakteristikama ili naučite kako možemo gajiti bundeve u bašti i kako se konzerviraju bundeve.
Komentari