Pripremanje torte sa kremom od maslaca ili slatkiša sa lepom glazurom nije tako teško kao što mnogi ljudi misle.
U stvari, zaista nije teško pripremiti savršeni krem od maslaca, koji će vam omogućiti da napravite pravo poslastičko remek-delo.
Pitanje kako se priprema krem od maslaca ima svoj jednostavan odgovor, ali nije jasan jer postoji dosta recepta za krem od maslaca. Tokom vremena i nekoliko kulinarskih proba, sami ćete otkriti koji je recept savršen za vas.
Ono što je zajedničko svim receptima za krem od maslaca je da se za pripremanje krema od maslaca koriste maslac i/ili margarin, sveže mleko, jaja i šećer u prahu.
Mnogi kuvari preporučuju da se bar polovina maslaca predviđenog u receptu zameni margarinom, posebno ako se sprema krem od maslaca za dekoraciju ili je napolju relativno toplo vreme.
Još jedna preporuka koju će vam dati iskusni poslastičari je da radite sa proizvodima na sobnoj temperaturi kako biste garantovali odlične rezultate.
Dakle, uzimate 100 g biljnog maslaca ili margarina i oko 110 g maslaca. Dodajte 1 kašičicu ili 5 ml tečnog ekstrakta vanile, 4 šolje Ili 750 g prosejanog šećera u prahu i 2 kašike svežeg mleka.
Priprema krema je relativno jednostavna. Dve vrste maslaca se pomešaju u odgovarajućoj posudi i umute mikserom. Kada se dobro izmešaju, dodajte ekstrakt vanile i ponovo promešajte.
Zatim dodajte ostale sastojke i mutite mikserom na srednjoj brzini, dok ne dobijete penasti krem.
Ako vam se dobijeni krem čini previše gust, možete dodati nekoliko kapi svežeg mleka.
Ponovo promešajte i proverite konzistenciju. U slučaju da je krem ređi od željenog, treba dodati šećer u prahu, pošto je pravilo da se dodaje manje, umuti pa tek onda po potrebi dodaje više.
Dobijeni krem od maslaca se može odmah koristiti ili čuvati u frižideru nekoliko dana, umotan u providnu foliju za domaćinstvo.
Krem od maslaca može da se čuva i u zamrzivaču, a obavezno se ostavi na sobnoj temperaturi i ponovo dobro umuti mikserom.
Takođe pogledajte i da li možete da popravite zgrudvani krem od maslaca, naučite kako da napravite krem bez grudvica, kako da zgusnete krem za torte i kako se stavlja želatin u krem za tortu.
Komentari