Seme slačice ima retku upotrebu u kulinarstvu. Slačica se najčešće koristi za presecanje turšije, ali još jedna važna karakteristika je da se seme slačice koristi za spripremu senfa, koji je jedan od sastojaka majoneza.
Vrlo često, većina ljudi koji prave domaće turšije koristi čisti alkohol ili natrijum benzoat da se preseče turšija, ali ova hemija je izuzetno štetna i najmanja šteta koju može izazvati je otok.
Stoga je prirodna zamena za ove štetne sastojke seme slačice. Za oko 10 kg turšije koristi se 100 grama semena slačice (ili se na 10 litara tečnosti doda 1 kašika semena slačice).
Da bi se turšija presekla semenom slačice, preporučuje se da ga umotate u gazu i ubacite u posudu ili bure.
Kada se pospe direktno po turšiji, naićićete na neprijatne semenke tokom konzumiranja.
Presecanje se može desiti kada je turšija dostigla ukus koji želite i tada se preseče. Obično je ovaj period otprilike mesec dana nakon stavljanja turšije u bure.
Takođe pogledajte kada treba da se preseče turšija ili saznajte za šta je korisno seme slačice.
Komentari