Sirće je jedan od sastojaka koji je veoma važan za turšiju. Na našem tržištu se može naći mnogo različitih vrsta srićeta, a takođe se nude i porizvodi koji zamenjuju sirće, oksidatori td, koji međutim nisu odgovarjaući za vašu zimnicu. Ako koristite takve zamene za sirće najbolje je da je bacite.
- U principu ne postoji pisano pravilo tačno koje sirće treba da se koristi za turšiju, ali je najbolja varijanta da se koristi prirodno vinsko sirće;
- Ljudi koji vole da njihova turšija ima napadan ukus, mogu koristiti vinsko sirće;
- Međutim, mnogi ljudi misle da je jabukovo sirće bolje za turšiju, jer je zdravije od vinskog, a miris nije toliko napadan kao kod vinskog;
- U Bugarskoj se koristi jabukovo sirće za pravljenje zimnice. Ako je sirće domaće, još bolje;
-Najbolji način da odaberete sirće sa kojim ćete praviti turšiju je da birate čitajući etiketu. Što manje veštačkih dodataka ima, to je kvalitetnije i pravo sirće.
Sa njim uvek možete pripremiti kisele krastavčiće ili turšiju sa paradajz-paprikama.
Pogledajte takođe koliko soli ide u turšiju i koji je rok trajanja turšije.
Komentari