Bonapeti.rs»Saveti»Koje sirće se stavlja u turšiju?

Koje sirće se stavlja u turšiju?

Koje sirće se stavlja u turšiju?

Sirće je jedan od sastojaka koji je veoma važan za turšiju. Na našem tržištu se može naći mnogo različitih vrsta srićeta, a takođe se nude i porizvodi koji zamenjuju sirće, oksidatori td, koji međutim nisu odgovarjaući za vašu zimnicu. Ako koristite takve zamene za sirće najbolje je da je bacite.

- U principu ne postoji pisano pravilo tačno koje sirće treba da se koristi za turšiju, ali je najbolja varijanta da se koristi prirodno vinsko sirće;

- Ljudi koji vole da njihova turšija ima napadan ukus, mogu koristiti vinsko sirće;

- Međutim, mnogi ljudi misle da je jabukovo sirće bolje za turšiju, jer je zdravije od vinskog, a miris nije toliko napadan kao kod vinskog;

- U Bugarskoj se koristi jabukovo sirće za pravljenje zimnice. Ako je sirće domaće, još bolje;

-Najbolji način da odaberete sirće sa kojim ćete praviti turšiju je da birate čitajući etiketu. Što manje veštačkih dodataka ima, to je kvalitetnije i pravo sirće.

Sa njim uvek možete pripremiti kisele krastavčiće ili turšiju sa paradajz-paprikama.

Pogledajte takođe koliko soli ide u turšiju i koji je rok trajanja turšije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni