Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se kuvaju sarme?

Koliko dugo se kuvaju sarme?

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Početnik
1
Koliko dugo se kuvaju sarme?

/undefined Sarme su tradicionalno jelo, omiljeno u mnogim kuhinjama, a može se pripremiti sa kupusom ili listovima vinove loze. Kuvanje je ključno za postizanje savršene teksture i ukusa.

Tačno vreme kuvanja za različite vrste sarme:

Sarme od kupusa

Sarme od kupusa se obično kuvaju 1,5 do 2 sata na laganoj vatri. Ovo osigurava da kupus omekša, a nadev dobro skuvan.

Sarma sa listovima vinove loze

Sarme od vinove loze su osetljivije i zahtevaju kraće vreme kuvanja – 40 do 60 minuta, takođe na laganoj vatri.

Kako proveriti da li su gotove

Pažljivo izbockajte sarme viljuškom. Ako je list mekan i lako se cepa, sarme su spremne.

Vrsta nadeva je bitna

Ako koristite sirovi pirinač ili mleveno meso, potrebno im je duže vreme kuvanja. Sa prethodno prženim nadevom, vreme kuvanja može se skratiti za oko 20 minuta.

Kako sprečiti raspadanje sarme

Sarme čvrsto poređajte u posudu i pritisnite ih tanjirom. Ovo će ih držati na mestu tokom kuvanja.

Izbor tečnosti

Obično se koristi voda, bujon ili mešavina ta dva sastojka. Dodavanje malo soka od limuna ili paradajz pirea poboljšava ukus, posebno kod sarmi od vinove loze.

Prateći ove preporuke, dobićete aromatične i ukusne sarme pogodne za svaku priliku!

Pogledajte takođe koliko nadeva se stavlja u sarme, kao i zašto sarme zagore prilikom pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni