Većina ljudi misli da je kuvanje u đuvečari teško. Ali to nije slučaj, sve dok znate kako da je pravilno koristite.
Đuvečaru uvek treba staviti u hladnu rernu, jer ako se stavi u vruću rernu, postoji ogroman rizik od pucanja.
Nakon što kupite đuvečaru za pečenje i pre nego što je stavite u rernu, prvo što treba da uradite je da je temperirate. Napunite je hladnom vodom i ostavite da odstoji 1 sat. Zatim se stavlja u hladnu rernu, čija se temperatura postepeno povećava;
- Nakon što voda koju ste sipali proključa, ostavite je 5 minuta, a zatim isključite rernu. Potrebno je sačekati da se đuvečara potpuno ohladi.
- Još jedna važna stvar koju treba znati je da, kao što je gore pomenuto, rernu nikada ne treba prethodno zagrevati kada kuvate u đuvečari. Treba je staviti u hladnu rernu i zagrejati zajedno sa njom.
- Takođe je važno da se ne kuva na visokim temperaturama. Ova jela se kuvaju sporo i na niskoj temperaturi;
- Kada je vaše jelo spremno za pečenje, prvo treba da stavite đuvečaru u hladnu rernu, koja se zatim zagreva na 180-200 stepeni oko 30-40 minuta, a zatim smanjuje na 150 stepeni.
Sada je vreme da vam ponudim još nekoliko ukusnih jela u đuvečari:
- piletina u đuvečari;
Komentari