Bonapeti.rs»Saveti»Kako čuvati domaću kobasicu lukanku?

Kako čuvati domaću kobasicu lukanku?

Kako čuvati domaću kobasicu lukanku?

Zimi mnoge bugarske porodice pripremaju domaću lukanku (kobasicu). Za one koji nisu upoznati sa njom, ovde možete pronaći veoma jednostavne i ukusne recepte za pravljenje tradicionalne lukanke. Međutim, postoje suptilnosti u čuvanju domaće lukanke, jer ako se ne uradi pravilno, postoji šansa da se lukanka pokvari.

Kada ste već napunili kobasicu, ako u crevima ima vazduha, potrebno je nežno napraviti nekoliko uboda iglom da bi vazduh izašao.

Postoje recepti gde se, nakon što se creva napune, potapaju u toplu, ne vruću, vodu. To su radili naši bake i deke u selu, ali tokom godina se to više ne radi tako. Ovo se radi da bi creva pocrvenela i brže se zategla kako bi se lakše osušila.

Mesto za čuvanje domaćih lukanki je veoma važno, trebalo bi da ih okačite na drvene stubove sa vezanim delom na dole.

Domaće kobasice treba čuvati na tamnom i hladnom mestu, kao i blago provetrenom, pogodno mesto za to je tavan kuće. Ne izlažite ih suncu jer se fermentacija narušava i mogu se pokvariti.

Nakon što vise nekoliko dana i malo se osuše, možete ih protrljati flašom ili oklagijom. Zatim zavežete krajeve konca i okačite ih na njih kako bi se dobro osušile sa svih strana.

Zatvorene i tople prostorije nisu poželjne, ali ako nemate hladno i provetreno mesto, možda ćete morati da uključite ventilator da biste ih brže osušili.

Kada se osuše po vašem ukusu (neki ljudi više vole mekše kobasice), stavite ih u kesice i čuvajte u zamrzivaču ili frižideru da biste sačuvali kobasice.

Pogledajte i kako da napravite goveđu kobasicu lukanku, ukusnu kobasicu od divljači i saznajte koji začini se stavljaju u kobasicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni