Bonapeti.rs»Saveti»Koji se začini stavljaju u jagnjeću čorbu?

Koji se začini stavljaju u jagnjeću čorbu?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
46192
Koji se začini stavljaju u jagnjeću čorbu?

Jagnjetina je jedno od najkonzumiranijih mesa u našoj zemlji. Ima divan ukus i miris. Za tradicionalnu jagnjeću čorbu dobro je koristiti jagnjetinu sa kostima, koja se iseče na veće komade (što se može naći u većini lokalnih supermarketa). Ako je jagnjetina sa kostima ostala od uskršnje večere, praktično je uključiti je u jagnjeću čorbu!

Jednostavna je za pripremu, ali je potrebno neko vreme da se napravi domaća jagnjeći bujon.

Pošto je jagnjetina prirodno masnije meso, preporučljivo je ukloniti višak masnoće sa vrha čorbe pre pravljenja čorbe (dobro je čorbu pripremiti unapred, a zatim je ohladiti i to olakšava uklanjanje viška masnoće).

Sporo kuvano jagnjeće meso jednostavno otpada od kostiju, a kada se kombinuje sa povrćem i osnovnim začinima za jagnjeću čorbu poput nane, bibera, peršuna i ljute aleve paprike, krajnji rezultat je intenzivno ukusan.

Jagnjeća čorba je hranljiva i ukusna, a takođe je i savršeno zimsko jelo koje umiruje.

Koristite prave začine za jagnjeću čorbu i uživaćete u ukusnom rezultatu.

Pogledajte i kako da napravite zapršrku za jagnjeću čorbu i saznajte kako da skuvate jagnjeću glavu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni