Bonapeti.rs»Saveti»Kako se blanšira banana?

Kako se blanšira banana?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
46192
Kako se blanšira banana?

Blanširanje je proces kuvanja u kojem se hrana – obično voće ili povrće – na kratko uranja u ključalu vodu, a zatim odmah prebacuje u ledeno kupatilo da bi se zaustavio proces kuvanja.

Ova tehnika se obično koristi za delimično kuvanje hrane, pripremu za zamrzavanje ili dalje kuvanje.

Kada se hrana blanšira pravilno, ukus, boja, tekstura i nutritivna vrednost se čuvaju.

Studije su pokazale da banane bogate magnezijumom mogu pomoći u podsticanju mirnog sna.

Kako znate da li je banana zrela? Izaberite banane koje su jarko žute boje sa samo nekoliko smeđih mrlja na kori.

Da biste blanširali ovo voće, zagrejte veliku šerpu vode do ključanja.

Kada voda proključa, potopite voće u ključalu vodu.

Ovim počinje vreme blanširanja, koje je generalno od 30 sekundi do jednog ili dva minuta.

Kada vreme istekne, brzo izvadite bananu iz ključale vode i uronite je u ledeno kupatilo. Držite je u ledenoj vodi onoliko dugo koliko je bila potopljena u ključalu vodu.

Čim se blanširana banana ohladi, ocedite je od vode i ostavite sa strane za upotrebu u receptu ili za preradu za konzerviranje, sušenje ili zamrzavanje.

Pogledajte takođe da li su zelene banane zdrave i saznajte da osušite banane kod kuće, kao i da li je kombinacija banana sa mlekom štetna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni