Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se kuva bulgur?

Koliko vremena se kuva bulgur?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Koliko vremena se kuva bulgur?

Bulgur je jedna od najzdravijih žitarica, poznata čovečanstvu još od davnina. Korisna dejstva bulgura napravili su ga neizbežnim delom trpeze naroda Bliskog Istoka.

Bulgur se koristi i u našim jelima. Jela sa bulgurom možemo naći i u turskoj kuhinji, jermenskoj kuhinji, indijskoj kuhinji i td.

Jedna od prednosti bulgura je što on ne traži dugu ili složenu kulinarsku obradu. Tako je zahvaljujući činjenici, da je bulgur pšenica čvrstog zrna, prethodno blanširanog, nakon čeka je osušena i smrvljena.

Za pripremanje bulgura potrebna vam je samo voda u odnosu 1:1. Bulgur se stavi da provri, nakon čega se kuva ne više od 15 minuta na tihoj vatri. Preporučljivo je da se posle kuvanja ostavi desetak minuta da nabubri, posle čega ga treba promešati.

Bulgur je osnovna namirnica u mnogim jelima od mesa i vegetarijanskim jelima. Može da se konzumira kako sladak, tako i slan. Na našem sajtu možete otkriti ukusne recepte za pilav sa bulgurom, kultnu jagnjetinu sa bulgurom, kao i aromatičnu supu sa bulgurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni