Koje je voće korisno kod visokog krvnog pritiska?

Koje je voće korisno kod visokog krvnog pritiska?

Visok krvni pritisak je stanje, koje ne treba potcenjivati, jer može da pričini ozbiljne posledice. Veoma je važno da se osoba koja ima visok krvni pritisak zdravo hrani, da izbegava masnu i prženu hranu, kao i alkohol.

Vrlo korisno voće, koje dokazano smanjuje krvni pritisak je banana. Ona je bogata kalijumom, koji sa svoje strane smanjuje nivo natrijuma u organizmu i odatle dolazi do smanjenja krvnog pritiska. Jedite 1-2 banane dnevno za kontrolisanje krvnog pritiska.

Drugo korisno voće za snižavanje krvnog pritiska je limun. Redovno konzumiranje limuna smanjuje krvni pritisak i sve rizike koje on donosi. Velika količina vitamina C u limunu neutrališe štetno delovanje slobodnih radikala, koji pričinjavaju probleme u krvnim sudovima.

Semenke lubenice šire krvne sudove i smnižavaju pritisak, zbog toga uvek jedite lubenicu sa semenkama. Ukusno šumsko voće takođe smanjuje pritisak. Ako volite maline, jagode i borovnice, konzumirajte ih u velikim količinama, jer su ove izuzetno korisne.

Aronija je pravo bogatstvo, puno korisnih materija i vitamina. Zbog toga hrabro možete da je uključite u borbu protiv visokog krvnog pritiska. U celini, ishrana kod visokog krvnog pritiska treba da sadrži mnogo svežeg voća i povrća, nemasnih mlečnih proizvoda, posna mesa. So treba izbegavati.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji