Kuvanje na pari je prema nutricionistima najzdraviji način pripreme hrane. Ova termička obrada čuva namirnice i njihove sastojke. Namirnice pripremljene na pari maksimalno zadržavaju svoj ukus. Takođe zadržavaju svoj oblik i ukus, ali što je najvažnije zadržavaju hranljive materije i vitamine.
To važi i za ribu na pari. Ona se može savršeno kombinovati sa različitim vrstama sveže salate. Riba na pari može se poslužiti sa kuvanim povrćem, dinstanim povrćem ili dinstanim krompirom.
Klasika je riba na pari poslužena sa krompir pireom sa pavlakom ili uz grašak sa puterom. Za prilog uz ribu na pari možete poslužiti brokoli dinstan na maslacu, dinstani pirinač ili pire od bundeve.
Ne propustite da posetite našu stranicu na kojoj možete naći zdrave recepte za jela na pari. Preporučujemo vam da probate i naše dijetalne deserte na pari.
Komentari