Šta je svinjski kare?

Šta je svinjski kare?

Tranžiranje svinjskog mesa se obavlja prema strogo određenim standardima.

Prema standardima koji su prihvaćeni i kod nas, tranžiranjem životinje, ona se deli na devet delova - svinjske grudi, svinjska plećka, svinjski donji but, svinjski gornji but, glava, svinjski vrat, svinjski kotleti, svinjski biftek i kontrafile.

Svaki od delova svinje ima svoje obožavaoce - jedni vole šareno meso vratnih šnicli, dok se drugi oblizuju na pomen pečene kolenice.

Jako poznati svinjski kare, koji mnogo ljudi obožava, pripada grupi prvoklasnog svinjskog mesa. Svinjski kare se dobija od unutrašnje ribice svinje.

Karakteristično za svinjski kare je da nema skoro nikakve masnoće, pa ga to čini dobrim i za konzumaciju kada ste na dijeti.

Nedostatak masnoće nalaže da budete posebno oprezni u kulinarskoj obradi karea, jer ako ne pazite, kare veoma lako može da zagori i da postane veoma suvo.

Ako imate sveži svinjski kare, nemojte da se razmišljate, već zasucite rukave i obradujte sve u kući, tako što ćete ga pripremiti u tiganju ili ga pripremite u rerni sa sosom po želji.

Naši najbolji predlozi za pripremu svinjskog karea su Svinjski kare sa pečurkama i pavlakom, kao i Natur svinjski kare na roštilju sa majčinom dušicom i origanom.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji