Savremene domaćice ne mogu da zamisle svoje domaćinstvo bez pomoći frižidera. On je odavno nezamenjivi deo našeg života, a omogućava nam duže čuvanje namirnica i jela, kako bi nam uštedeo vreme i u isto vreme nam omogućava da imamo sveže namirnice.
Zbog toga je veoma važno da koristimo frižider na najispravniji način. Samo tako ćemo, sa jedne strane imati duži radni vek frižidera, a sa druge - bićemo sigurni da su namirnice u frižideru u optimalnim uslovima za njihovo čuvanje.
Standardni temperaturni opseg u frižideru kreće se između 0 i 5 stepeni, a svaka domaćica može da izabere tačnu temperaturu koja njoj odgovara.
U ovom temperaturnom opsegu se zaustavlja ili usporava rast bakterija, koje bi mogle da se razviju u namirnicama i na taj način se dozvoljava maksimalno očuvanje kvaliteta i ukusa namirnica i napitaka.
Tradicionalno, u frižideru se čuvaju namirnice koje nisu namenjene direktnoj upotrebi, kao što su jaja, pavlaka, jela koja sadrže jaja, riba, otvorene tegle ili konzerve sa hranom i drugo.
Nije dobro da se u frižideru čuvaju hleb, zrnaste namirnice i proizvodi od njih, čokolada, sterilizirane namirnice, marinirane namirnice, kao i neotvorene konzerve i tegle.
Komentari