Bonapeti.rs»Saveti»Kako da konzerviramo paprike za punjenje?

Kako da konzerviramo paprike za punjenje?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da konzerviramo paprike za punjenje?

Kada dođu jesenji dani, svi strasni obožavaoci punjenih paprika postaju tužni, jer ne odlaze samo ptice na jug preko zime, već se i njihovi snovi da što češće jedu punjene paprike polako gube.

Zbog toga se većina pita kako mogu da konzerviraju paprike za punjenje, tako da mogu i kada je najveća hladnoća da imaju na svojoj trpezi omiljene posne punjene paprike ili paprike punjene pirinčem.

Na sreću ima različitih načina konzerviranja paprika za punjenje, koji su veoma laki i oprobani.

Jedan od najomiljenijih načina za konzerviranje paprika za punjenje je njihovo blanširanje.

Pažljivo očišćene paprike od semenki i drški blanširaju se na kratko u vreloj vodi, nakon toga se dobro poređaju u suve tegle. Kada se tegla napuni do polovine, dodaje se 1 aspirin i nakon toga se tegla dopunjuje paprikama.

Dobro je da u svaku teglu dodate i po 1 kašičicu soli. Nakon toga, ako ima potrebe, tegle dopunite vrućom vodom, zatvorite poklopac i prokuvajte tegle oko 5-6 minuta.

Kod drugog načina za konzerviranje paprika za zimu ne koristi se termička obrada paprika, već se one konzerviraju sirove u tegle.

Pripremite smesu soli i šećera u jednakim količinama. U svaku očišćenu papriku stavite malo i utrljajte papriku smesom spolja i iznutra. Povrće poređajte u pleh vrhovima na gore i ostavite paprike tako preko noći na sobnoj temperaturi, kako bi se izdvojio višak vode i kako bi se paprike ocedile.

Nakon toga, poređajte omekšale paprike u tegle, dodajte 2 aspirina, dolijte sok, koje su paprike pustile kod ceđenja i prokuvajte tegle oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni