Kako da konzerviramo paprike za punjenje?

Kako da konzerviramo paprike za punjenje?
Fotografije: bonapeti.rs

Kada dođu jesenji dani, svi strasni obožavaoci punjenih paprika postaju tužni, jer ne odlaze samo ptice na jug preko zime, već se i njihovi snovi da što češće jedu punjene paprike polako gube.

Zbog toga se većina pita kako mogu da konzerviraju paprike za punjenje, tako da mogu i kada je najveća hladnoća da imaju na svojoj trpezi omiljene posne punjene paprike ili paprike punjene pirinčem.

Na sreću ima različitih načina konzerviranja paprika za punjenje, koji su veoma laki i oprobani.

Jedan od najomiljenijih načina za konzerviranje paprika za punjenje je njihovo blanširanje.

Pažljivo očišćene paprike od semenki i drški blanširaju se na kratko u vreloj vodi, nakon toga se dobro poređaju u suve tegle. Kada se tegla napuni do polovine, dodaje se 1 aspirin i nakon toga se tegla dopunjuje paprikama.

Dobro je da u svaku teglu dodate i po 1 kašičicu soli. Nakon toga, ako ima potrebe, tegle dopunite vrućom vodom, zatvorite poklopac i prokuvajte tegle oko 5-6 minuta.

Kod drugog načina za konzerviranje paprika za zimu ne koristi se termička obrada paprika, već se one konzerviraju sirove u tegle.

Pripremite smesu soli i šećera u jednakim količinama. U svaku očišćenu papriku stavite malo i utrljajte papriku smesom spolja i iznutra. Povrće poređajte u pleh vrhovima na gore i ostavite paprike tako preko noći na sobnoj temperaturi, kako bi se izdvojio višak vode i kako bi se paprike ocedile.

Nakon toga, poređajte omekšale paprike u tegle, dodajte 2 aspirina, dolijte sok, koje su paprike pustile kod ceđenja i prokuvajte tegle oko 15 minuta.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji