Mešenje i pečenje pogača je prava umetnost, ali ono što zaista traži umeće i maštu je lepo oblikovanje pogače. Jedna umetnički i lepo formirana pogača garantovano će oduševiti goste ne samo ukusom i mirisom, već i svojim spoljnim izgledom.
U suštini, lepo oblikovanje testa za pogaču može da bude i ne toliko težak posao, čak i za osobe koje imaju malo ili uopšte nemaju iskustva u kuhinji.
Na internetu možete otkriti desetine načina za oblikovanje testa, koji su različiti, kako po obliku, težini izvođenja, tehnici izvođenja, a vama preostaje samo da izaberete način i da eksperimentišete.
Zaustavićemo se na nekoliko najčešće korišćenih načina oblikovanja testa za pogače. Lako i brzo možete oblikovati ružice od testa. Podelite gotovo testo na tri jednaka dela i razvucite ih u tanke kore. Svaku od kora premažite maslacem, stavite ih jednu preko druge i umotajte ih u rolat.
Nakon toga. oštrim nožem odsecite nekoliko cilindara različitih dužina, postavite ih umotanom stranom na dole u prethodno nauljeni pleh. Nakon toga, prstima oblikujte gornji kraj, napravite oblik cveta ruže i ostavite testo da nadođe, a zatim ga pecite.
Možete pripremiti i pogaču sunce - loptu testa stavite u sredinu, a od ostatka testa napravite male konuse, napravite od njih konopce i oblikujte zrake sunca.
Ima i nekoliko varijanti kako da oblikujete pogaču cveće, a načini njihovog formiranja se razlikuju kako po načinu, tako i po težini. Detaljnije opise kako da oblikujete pogaču cveće i druge interesantne predloge za oblikovanje testa možete da otkrijete na našem sajtu.
Komentari