Pileći bataci su jedan od najukusnijih delova pileta. To je zbog toga što meso bataka nije suvo, kao kod grudi, a pripremaju se brzo i lako. Kako da pripremimo ukusne pileće batake? Na prvom mestu, operite ih i osušite dobro. Nakon toga možete pristupiti njihovom kuvanju ili pečenju.
Možete ih ispeći samostalno i da ih poslužite sa prilogom po izboru. Kako bi bili mekaniji, batake možete da prethodno lagano skuvate, ali to nije obavezno za njihovu dobru pripremu. Bez obzira da li ćete ih peći samostalno ili u kombinaciji sa krompirom, kupusom, pirinčem ili drugim povrćem, možete svaki batak premazati sa malo maslaca, kako bi dobili hrskavu koricu.
Pecite batake u prethodno umereno zagrejanoj rerni - najbolje na 180 stepeni, kako se bataci ne bi ispekli brzo i kako ne bi zagoreli. Začinite batake začinima po izboru - biber, aleva paprika, pospite ih na kraju svežim peršunom. Eksperimentišite prema vašem ukusu. Velika prednost pilećih bataka je to što im je meso mekano i nije potrebno da ih prethodno marinirate, jer će i bez toga biti ukusni.
Pogledajte nekoliko ideja sa pilećim batacima: Sveži kupus sa pilećim batacima, Pileći bataci sa biljnim maslacem i Pileći bataci u limunovom sosu.
Komentari