Kako da se rešimo mirisa belog luka?

Kako da se rešimo mirisa belog luka?

Beli luk poboljšava ukus hrane, obogaćuje je vitaminima i mineralima. Pored toga, ova namirnica ima izuzetno povoljno dejstvo da naše zdravlje.

Istraživanja pokazuju da redovna upotreba belog luka pomaže u smanjivanju mogućnosti razvoja raka i ima pozitivne rezultate u lečenju mikoze. Ipak, konzumiranje belog luka ima i svojih nedostataka - beli luk prouzrokuje loš zadah.

Jedinjenja koja sadrži čen belog luka tokom procesa metabolizma su pod uticajem metil sulfida i kod disanja se javlja loš ukus i neprijatan miris u ustima.

Namirnice koje uklanjaju miris belog luka.

Jedite voće. Skoro svaka vrsta voća može da pomogne u uklanjanju mirisa belog luka. Voće presecite i ostavite da potamni na nekoliko minuta u dodiru sa vazduhom, a nakon toga ga pojedite. Takvo voće sadrži enzim koji povećava kiselost.

Ulaskom u telo, počinje lanac hemijskih reakcija, koje neutrališu jedinjenja sumpora. Posebno efikasne u ovom slučaju su jabuke, breskve, kajsije, plave šljive, grožđe i trešnje.

Jedite povrće. Neke vrste povrća mogu da pomognu u kontroli neprijatnog mirisa i u uklanjanju mirisa belog luka. Ovde spadaju spanać, zelena salata i krompir.

Dodajte sveže biljke u vašu hranu. Nana i peršun se dobro bore protiv neprijatnog mirisa. Ove biljke možete da dodate u vašu hranu ili da jednostavno sažvaćete nekoliko listova nakon obroka.

Pojedite komad hleba. Nedostatak ugljenih hidrata, takođe može izazvati loš zadah, pa jedite hleb ili namirnice bogate ugljenim hidratima, pa neće biti potrebe da prekrivate rukom usta, kako bi prikrili neprijatni miris.

Pijte zeleni čaj. Zeleni čaj sadrži polifenole - jedinjenja, koja takođe neutrališu jedinjenja sumpora. Zeleni čaj je moćan izvor antioksidanata, koji se efikasno bore protiv lošeg zadaha.

Popijte čašu ili dve mleka. Mleko je efikasno sredstvo za borbu protiv mirisa belog luka. Mleko smanjuje koncetraciju jedinjenja koja isparavaju i donose neprijatan miris.

Sažvaćite nekoliko zrna kafe. Uprkos tome što to nije lako uraditi, vredi. Kafa uklanja neprijatan miris.

Utrljajte rukama kafu u zrnu i nakon toga operite ruke. Ovo će vam pomoći da uklonite miris belog luka iz kože.

Saveti

Ponekada se miris belog luka oslobađa i kroz pore na našoj koži i ostaje na odeći. U tom slučaju, možete potražiti pomoć parfema. Nakon izvesnog vremena, miris belog luka će sam nestati iz vaših usta.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji