Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peče soja?

Kako se peče soja?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
3391
Kako se peče soja?

Soja je biljka poznata ljudima već mnogo godina. Za zemlju porekla soje se uzima Kina, gde je ona, zajedno sa pirinčem, tradicionalna hrana. Dolazak soje na stari kontinent desio se preko Rusije.

Danas je soja među najčešće gajenim kulturama, a to je zbog činjenice da je soja cenjena sirovina u proizvodnji mesnih i mlečnih zamena, a prinos po jedinici površine je izuzetno visok. Pored toga, soja sadrži mnogo belančevina i esencijalnih aminokiselina.

Soja se nalazi visoko na listi omiljene hrane vegetarijanaca i vegana i ne samo njih, jer ona ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Evo nekoliko razloga, zbog kojih bi trebali da uključite soju u vašu ishranu. Ona štiti od raka, ubrzava metabolizam, poboljšava krvotok, poboljšava varenje hrane, korisna je kod menopauze, poboljšava stanje kardiovaskularnog sistema.

Ovde je trenutak da kažemo da je pečena soja izuzetno meze uz pivo, koje lako možete pripremiti kod kuće. A za one kuvare početnike, koji ne znaju kako se peče soja, evo i objašnjenja.

Prvo se soja dobro opere. Nakon toga se jedna šolja soje potopi u 4 šolje vode. Odnos soja - voda je uvek 1:4. Dodaje se i jedna kašika sode bikarbone.

Ovako potopljena soja se ostavi 10-12 sati.

Nakon ovog vremena, soja se ponovo pere i stavlja se na krpu u jednom sloju da se osuši. Kada je soja potpuno suva, posolite je, a možete staviti i druge začine, po želji. Soja se peče oko pola sata na 180 stepeni, uz povremeno mešanje. Ona treba da dobije laganu braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni