Kako se ljušti i čisti đumbir?

Kako se ljušti i čisti đumbir?
Fotografije: bonapeti.rs

Đumbir, biljka koja je do skoro bila nepoznata za većinu naših domaćica, danas je sve više prisutna na našim trpezama. Razlozi za to su ne samo korisna svojstva đumbira, već i njegov specifični ukus, koji se sviđa većini.

Jedan od izazova, sa kojim se susreću oni, koji su rešili da pripreme čaj od đumbira ili drugu poslasticu, je to kako da oljušte i očiste đumbir.

Šta li niste probali da oljuštite đumbir, ali se zadatak pokazao težim od očekivanog. Obične ljuštilice za povrće ne pomažu da se đumbir dobro oljušti, a i sam koren se ne može očistiti onoliko dobro, kao što očekujemo.

Običan nož za čišćenje đumbira se pretvara u pravi košmar, pri čemu se veći deo korena baca zajedno sa otpadom.

Ljuštenje i čišćenje đumbira kašičicom za kafu je najefikasniji način, jer se tom prilikom ne gubi ni deo korena, već se samo skida kora. U zavisnosti od veličine samog đumbira, možemo ga oljuštiti uz pomoć kašičice ili kašike - efekat je isti.

Zbog toga, kada sledeći put treba da očistite koren đumbira, vratite u fioku oštre noževe i standardne ljuštilice za povrće. Uzmite kašičicu za čaj ili kafu i lako i brzo očistite aromatični koren.

Probajte i bićete oduševljeni kako lako i brzo možete oljuštiti đumbir! Uštedećete dosta vremena i truda.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji