bonapeti.rs»Saveti»Kako da čuvamo sveže pečurke u zamrzivaču?

Kako da čuvamo sveže pečurke u zamrzivaču?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3942k2k
Kako da čuvamo sveže pečurke u zamrzivaču?

Pečurke su izutetno ukusne, ali je njihvo konzumiranje u nekim slučajevima rizično. Čak i kada smo sigurni da su jestive, nije preporučljivo da se konzerviraju. To je zako zbog toga što pečurke sadrže bakterije i loše pranje pre konzerviranja može da buede izrok trovanja.

Ako ipak imade dosta svežih pečuraka, možete da ih zamrznete. Nisu sve pečurke pogodne za zamrzavanje. Treba zamrzavati samo pečurke odgovarajuće debljine i mesnate strukture, kao što su slinavke.

Pre nego što zamrznemo pečurke, treba da ih pažljivo operemo hladnom vodom iz česme. Nakon toga im možemo dodati 2-3 kašike ulja, dobro ih promešamo i spakujemo u najlon kesu.

Sveže pečurke se mogu čuvati oko 3 meseca i zamrzivaču, a pre kuvanja nije potrebno razmrzavati iz.

U zamrzivaču je najbolje čuvati dinstane pečurke, koje nakon pravilne obrade mogu da se čuvaju 12 meseci, a da pritom ne izgube kvalitet ukusa.

Sveže pečurke se dobro operu velikom količinom tekuće vode, a nakon toga se dinstaju oko 4-5 minuta na pari, oglade se i poređaju u plastičnu kutiju sa poklopcem. Od njih se mugu pripremati omlet sa pečurkama, krem supa od pečuraka ili svinjetina sa sosom od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji