Bonapeti.rs»Saveti»Kako da se izbistri vino?

Kako da se izbistri vino?

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
691
Kako da se izbistri vino?

Ne dešava se uvek da se prilikom spontanog bistrenja vina dobije željena bistrina i prozračnost. Tada je neophodno da se vino dodatno bistri. Za to se koristi želatin, belance i bentonit.

Male količine vina se teško bistre jer se radi sa minimalnim količinama sredstava za bistrenje, a za njihovo merenje su vam neophodne veoma precizne labaratorijske vage, kojih nema u domaćinstvima.

Zbog toga je bolje da se bistre veće količine vina, a da se meri kuhinjskim vagama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni