Zbog čega treba da jedemo breskve?

Zbog čega treba da jedemo breskve?

U Kini breskve zovu božanskim voćem. Breskva nije samo ukusno i sočno voće. Ona je simbol zdravlja, dugovečnosti i besmrtnosti. Kod nas su poznate dve vrste breskvi - jedne sa dlačicama na površini i druge koje nemaju dlačice i zovemo ih nektarine.

Breskva je zdravo i lekovito voće i zbog toga treba da se konzumira svakog dana. Sadrži pektin, karotin i eterična ulja. Breskve su bogate vitaminom C, a u jednoj breskvi ima dovoljno ovog vitamina za naše dnevne potrebe. Breskve sadrže i vitamin E, K, RR, a u koštici ima i gorkog bademovog ulja i vitamina B17.

Samo jedna šolja od 250 ml soka od breskvi na dan može da reguliše ritam srca i treba da se uzima 15 do 20 minuta pre jela.

Breskva jebalzam za želudac i pomaže kod anemije.

Kod nadraženog želuca, smvite 3 jezgra iz koštice breskve, pomešati sa domaćim medom i uzimajte dva puta dnevno pre jela.

Ovo ukusno voće jača imuni sistem i zbog toga je veoma korisno za malu decu i odrasle.

Uništava viruse i bakterije u organizmu, pomaže kod bronhitisa, gripa i prehlade. Evo jednog jednostavnog recepta za ove probleme.

Promešajte 500 ml vode i 500 ml jabukovog sirćeta (najbolje domaćeg). Dodajte smrvljena jezgra iz koštice breskve i 150 smrvljene kore od drveta. Ostavite na toplo mestu na dva-tri dana a svakog dana promućkajte tečnost. Nakon 5 dana, prokuvajte tečnost da ostane samo 500 ml i onda dodajte još 250 ml konjaka.

Maksimalna količina koja se pije dnevno je samo dve kašike.

Budite zdravi!

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji