bonapeti.rs»Saveti»Ima li i koje su zamene za maskarpone?

Ima li i koje su zamene za maskarpone?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2721k2k
Ima li i koje su zamene za maskarpone?

Maskarpone je vrsta mekog sira poreklom iz Italije. Osnova je mnogih jela, ali se često koristi i za izradu slatkiša. Najpoznatiji desert napravljen sa Maskarponeom je Tiramisu.

Zbog relativno visoke cene ovog sira ili činjenice da nije dostupan u svim prodavnicama, mnoge domaćice traže odgovarajuću zamenu za maskarpone.

Ali pitanje je da li postoji jeftiniji ekvivalent, koji istovremeno ima iste kvalitete i ukus kao Maskarpone meki sir? Odgovor je "Da!" - i to je KISELA PAVLAKA.

Kisela pavlaka je takođe mlečni proizvod koji sadrži veliku količinu masnoća. Napravljena je od svežeg mleka visoke masnoće i koristi se u kuvanju i u poslastičarstvu.

Idealna je zamena za maskarpone. Mnogo lakše ćete naći ovaj proizvod od italijanskog sira. I ukus i tekstura su gotovo isti i teško, čak i nemoguće je da se kod degustacije razlikovati ov dva mlečna proizvoda.

Takođe, kod kuće je mnogo lakše napraviti kiselu pavlaku nego maskarpone. Sve što vam treba je sveže mleko i vrlo malo kiselog mleka da napravite kiselu pavlaku.

Jedina mana upotrebe kisele pavlake kao zamene za maskarpone je ta što pavlaka ima u proseku 3 dana kraći rok trajanja od mekog sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji