Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravilno pije tekila?

Kako se pravilno pije tekila?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190198
Kako se pravilno pije tekila?

Tekila je jako alkoholno piće iz Meksika, koji se pravi od zrelih plodova biljke agave. Trajanje proizvodnje tekile je dve godine nakon sadnje biljke. Ali kako pravilno piti tekilu?

Tekila se služi u posebnim čašicama koje se zovu kabalitosi. Ne bi trebalo da bude ni previše topla, niti previše hladna, a temperatura tekile treba da bude umerena. Tekila se servira sa solju i kriškama limuna i većina ljudi je pije uz njih. Protrljajte mesto između palca i kažiprsta limunom, a zatim ga pospite solju.

Oližite so i popijte šot tekiloe na eks. Zatim pojedite krišku limuna. Upravo se ovako pravilno pije tekila. Postoje četiri vrste tekile i sve se piju na ovaj način. Pravi poznavaoci piju tekilu polako.

Naravno, možete ne pratite ovo pravilo i pijete samo tekilu, bez limuna i soli, ali ukus napitka najbolje ide uz njih. Ne preporučujemo pijenje čistih šotova tekile, jer nećete osectiti istinski ukus meksičke tekile. U barovima je veoma popularna tekila bum - čaša ee prekriva dlanom, udara po šanku da se pojave mehurići i pije se na eks. U Meksiku imaju i vrlo ekstremnu opciju za posluživanje tekile - sipana u čašu piva.

Pored čiste, tekila se može piti i u obliku koktela. Pogledajte neke predloge: Paradajz tekila, Vrući punč tekila i Tekila sunrise. Živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji