Martini je popularni italijanski vermut, od koga se pravi istoimeni koktel, koji se sastoji od više delova džina i jednog dela vermuta.
Slobodno se može reći da je ovo jedan od najpoznatijih klasičnih koktela na svetu. Martini se pije hladan, a što se tiče predjela koje možemo da poslužimo uz piće, izbor je veliki.
U principu, piće se poslužuje sa maslinama, kao piće pre večere. Šta ćete servirati uz martini zavisi o vašem individualnom ukusu. Teška predjela nisu prikladna, već lagana - zalogaji, orasi, kačkavalj i sirevi.
Ipak, sa predjelima ne treba preterivati, jer je najbolje poslužiti martini s orašastim plodovima i maslinama. Naravno, ako ne možete konzumirati alkohol bez hrane, najbolje je napraviti zalogaje, poslužiti različite vrste sireva, plavi sir, pa čak i riblje rolate.
Bez obzira za šta se odlučite da poslužite uz martini, morate sami da odlučite kako ćete pripremiti piće. Sastojci koktela martini treba da budu hladni i kvalitetni.
Izmešajte martini sa džinom u šejkeru sa ledom i poslužite. Druga stvar na koju treba obratiti pažnju je da se martini sipa u posebne čaše za pravi užitak. Servirajte martini hladan.
Komentari