Kakvo testo da umesimo za uštipke?

Kakvo testo da umesimo za uštipke?

Uštipci sigurno spadaju među najukusnije proizvode od testa, koje voli cela porodica, posebno za doručak. Njihova priprema zahteva malo više vremena, ali je zbog toga i rezultat fantastičan, u obliku ukusnih i vazdušastih uštipaka, koji se mogu poslužiti kako sa sirom, tako i slatkom, po izboru.

Testo za uštipke je veoma važno, jer od njega naravno zavisi kakvi će uštipci biti. Evo osnovnog recepta za uštipke, koji će vam obezbediti garantovano dobar rezultat. Potrebni su vam 400 g kiselog mleka, oko 2 šolje brašna, 1 prstohvat soli, 1/2 kašičice sode i 2 jaja.

Pomešajte sve sastojke za testo, a sodu prvo rastvorite u kiselom mleku, pa sve promešajte sa jajima i soli. Dodajte brašno i testo promešajte kašikom. Treba da dobijete testo takve gustine da se odvaja od zidova posude. Ulje u tiganju zagrejte na veoma jakoj vatri, uzimajte kašikom od smese i na taj način ispržite uštipke.

Preporučujemo vam još nekoliko ukusnih i oprobanih recepata za uštipke: Slatki uštipci, Uštipci sa sirom i Bakini uštipci.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji