Zelje je veoma korisno i široko rasprostranjeno na tržištu kod nas. U proleće se može naći svuda.
Postoji nekoliko vrsta zelja koje se može naći na tržištu, najčešće se mogu sresti tri - lionsko, širokolisto i obično zelje.
Postoji bezbroj varijanti za pripremu zelja, recepata je bezbroj, zato što povrće predlaže mnogo mogućnosti za pripremu, ali postoji i važan korak u procesu kuvanja kod njega, koja je ustvari samo kuvanje.
Kuvanje pod navodnicima, zato što zelje ima potrebu da se na popari u vreloj vodi, a ne da se ustvari kuva.
Ovaj korak iziskuje da ono bude očišćeno, dobro oprano i samostalno ili u kombinaciji sa spanaćem ili koprivom, može biti popareno u vreloj vodi, ne više od 2 do 4 minuta.
Nakon toga bujon, koji se dobio prilikom kuvanja, može se takođe koristiti u kasnijoj fazi pripreme vašeg jela.
Nakon što poparite zelje, ponovo je potrebno još nekoliko koraka, u zavisnosti od recepta koji prirpemamo.
Ako se zelje kuva duže vreme, on gubi svoje korisne sastojke, koji se nakon poparavanja sačuvaju.
Eksperimentišite sa receptima, koji uključuju ovu vrstu povrća, i nemojte zaboraviti da podelite rezultat sa ekipom bonapeti.rs.
Komentari