Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo ukras za mafine?

Kako da napravimo ukras za mafine?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da napravimo ukras za mafine?

Simpatični mali keksići mafini su izuzetno ukusni i slatki. Osim za prijatan doručak i da počastite prijatelje, kada su odgovarajuće ukrašeni, oni mogu biti alternativa torte.

Mafini mogu biti pokriveni raznim vrstama glazura za mafine, da budu ukrašeni kremom od maslaca, nanesenog špricem ili odozgo da bude zalepljena razna dekoracija, napravljena od šećernog fondana.

Glaziranje je izuzetno lako. Glazura koja se najčešće priprema je glazura sa belancima, koja se priprema od belanaca, soka od limuna, vanile i šećera. Dva belanca se umute na pari dok se ne dobije pena, postepeno dodajemo oko 130 g šećera, 1 kesicu vanile i 3 supene kašike soka od limuna.

Dobijeni krem nanosimo uz pomoć šprica, a po želji možemo posuti čokoladnim mrvicama

Ako volite čokoladu, možete ukrasiti mafine čokoladnom glazurom za koju vam je potrebno 150 g čokolade, 2/3 šolje šećera u prahu, 60 g maslaca i 1 supena kašika pavlake.

Čokolada sa pavlakom i maslacem se rastopi na pari, dodaje se šećer u prahu i dobijenom smesom se glaziraju mafini. Recepti za krem od maslaca možete naći na našoj stranici. On se nanosi kao i čokoladna glazura.

Priprema ukrasa od šećernog fondana je viša matematika u kuhinji. Zauzete domaćice mogu da kupe gotov fondan iz većih prodavnica, i da rade sa njim kao sa plastelinom.

Ako ipak odlučite da sami pravite fondan za dekoraciju, treba da pripremite 1 supenu kašiku želatina, 4 šolje prosejanog šećera u prahu, pola šolje kukuruznog brašna, prstohvat vinske kiseline i razne poslastičarske boje. Želatin rastvaramo u hladnoj vodi da nabubri, nakon toga rastopimo na pari.

Šećer i skrob prosevamo na radnoj površini, u sredini pravimo udubljenje, u njega dipamo želatin i vinsku kiselinu. Zamesimo meko testo, uvijamo prodivnu foliju i čuvamo u frižideru. Od njega možemo praviti dekoraciju, koji ćemo zalepiti na mafine uz pomoć malo krema od maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni