Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi glazura od belanaca?

Kako se pravi glazura od belanaca?

Kako se pravi glazura od belanaca?

Glazura od belanaca je veoma laka za pripremu. Za to su vam potrebi sledeći sastojci: jedno belance (30 g), sok od limuna - 3-4 kapi i šećer u prahu 150-200 g, a zavisno od veličine belanca.

U čistu posudu sipajte belance, koje treba mutiti žicom, jer mikser ubacuje previše vazduha, ali je moguće to učiniti i mikserom. Prvo dodajte šećer u prahu i mutite, dok smesa ne bude gusta, a pred kraj dodajte sok od limuna, kap po kap i nastavite mućenje.

Ako je glazura retka, dodajte još malo šećera u prahu, a ako je gušća, dodajte još nekoliko kapi soka od limuna.

Kako bi dobili glazuru za dekoraciju medenjaka ili keksa, šećer u prahu treba da se proseje 2 puta. Glazuru sipajte u vrećicu za špric i njome dekorišite torte, kolače, prema vašoj želji.

Na glazuru od belanaca možete posuti i kristal šećer - dobićete efekat mraza. Ovo se obično radi oko Božića na božićnim kolačima. Kolači se ostavljaju da se osuše, poređaju se u kutiju ili na poslužavnik, a odozgo se stavlja providna folija.

Vaše kolače možete pripremiti i 2-3 nedelje pre praznika, a najbolje je da odstoje najmanje 4-5 dana, kako bi omekšali.

Glazura od belanca se može pripremiti ne samo od svežih belanaca, već i od belanaca u prahu. Glazura treba da se uvek pokrije krpom, jer se suši veoma brzo. Kako se ne bi sušila brzo u glazuru možete dodati nekoliko kapi glicerina - kupite ga u apoteci.

Za glazuru od belanaca u prahu potrebno vam je oko 3 kašike praha i 6 kašika vode. Glazuru možete aromatizirati ekstraktima ili je možete obojiti prehrambenim bojama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni