Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi krem za dekoraciju mafina?

Kako se pravi krem za dekoraciju mafina?

DenitsaDenitsa
Pomoćnik kuvara
233
Kako se pravi krem za dekoraciju mafina?

Najčešće korišćeni krem za dekoraciju mafina i kolača je krem od maslaca. On je lak, vazdušast, a njegova konzistencija je idealna za špric. Krem od maslaca ne zahteva mnogo truda kod pripreme, a sa njim, varijacije za dekorisanje mafina, torti i svakakvih kolača mogu biti beskonačne. Jedna od najvećih prednosti krema od maslaca za dekoraciju mafina je i to da uopšte nema težak ukus.

Recept za krem od maslaca za oko 4 šolje gotovog krema:

Potrebne namirnice:

2 šolje maslaca ili margarina

8 ml tečne vanile

7 šolja šećera u prahu

60 ml svežeg mleka

*Ako želite da krem bude gušći, povećajte količinu šećera u prahu, a ako želite da je ređi, dodajte više svežeg mleka.

Način pripreme:

U dubokoj posudi, mikserom umutite maslac (prethodno omekšao, ali ne i potpuno istopljen) i koncetrat vanile. Nakon toga dodajte sveže mleko i šećer u prahu, pa sve umutite veoma dobro, dok se smesa potpuno ne ujednači.

Gotovi krem možete koristiti odmah, ali ako vam je potreban za kasnije, morate da ga prekrijete providnom folijom, kako se ne bi osušio. Ako krem prekrijete na ovaj način i čuvate ga u frižideru, može da se čuva do 5 dana bez bojazni da će se pokvariti ili da će promeniti ukus. Moguće je i da zamrznete krem i da ga na taj način sačuvate duže.

Po želji, u krem možete da dodajete različite prehrambene boje, kako bi dobili boju koja vam odgovara. Najbolje je da koristite boje u gelu, jer je moguće da će se krem zgrudvati ako koristite tečne boje za kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji