Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi glazura za mafine?

Kako se pravi glazura za mafine?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
126
Kako se pravi glazura za mafine?

Mafini su veoma ukusan desert koji se lako pravi, ali da bi bili još ukusniji i lepši, najbolje ih je preliti glazurom. Postoji mnogo vrsta glazura, mi ćemo se fokusirati na najlakše i najpogodnije za pripremu.

Jedna od najčešće pripremljanijih glazura je glazura od belanaca. Za to su vam potrebna 2 belanca, 3 kašike soka od limuna, 1 mahuna vanile i 130 g šećera. Umutiti belanca mikserom u posudi na pari. Kada se stvori pena, postepeno dodajte šećer, vanilu i na kraju sok od limuna.

Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete gusti krem. Prelijte glazuru i premažite je preko ohlađenih mafina. Po želji možete posuti mrvicama od šećera.

Još jedna veoma lepa glazura i standardna glazura za mafine je glazura od čokolade. Za to vam je potrebno oko 150 g dobre čokolade, 2/3 šolje šećera u prahu, 60 g maslaca i 1 kašika pavlake.

Na laganoj vatri istopite čokoladu sa pavlakom i maslacem. Dodajte šećer u prahu i promešajte. Ovim glazurom premažite mafine. Obe glazure su veoma uspešne, a istovremeno se lako pripremaju. Oni će mafine učiniti još ukusnijim.

Probajte i neke neodoljive recepte za mafine kao što su ovi keto mafini ili naši neodoljivi mafini sa borovnicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni