Mafini su veoma ukusan desert koji se lako pravi, ali da bi bili još ukusniji i lepši, najbolje ih je preliti glazurom. Postoji mnogo vrsta glazura, mi ćemo se fokusirati na najlakše i najpogodnije za pripremu.
Jedna od najčešće pripremljanijih glazura je glazura od belanaca. Za to su vam potrebna 2 belanca, 3 kašike soka od limuna, 1 mahuna vanile i 130 g šećera. Umutiti belanca mikserom u posudi na pari. Kada se stvori pena, postepeno dodajte šećer, vanilu i na kraju sok od limuna.
Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete gusti krem. Prelijte glazuru i premažite je preko ohlađenih mafina. Po želji možete posuti mrvicama od šećera.
Još jedna veoma lepa glazura i standardna glazura za mafine je glazura od čokolade. Za to vam je potrebno oko 150 g dobre čokolade, 2/3 šolje šećera u prahu, 60 g maslaca i 1 kašika pavlake.
Na laganoj vatri istopite čokoladu sa pavlakom i maslacem. Dodajte šećer u prahu i promešajte. Ovim glazurom premažite mafine. Obe glazure su veoma uspešne, a istovremeno se lako pripremaju. Oni će mafine učiniti još ukusnijim.
Probajte i neke neodoljive recepte za mafine kao što su ovi keto mafini ili naši neodoljivi mafini sa borovnicama.
Komentari