Bonapeti.rs»Saveti»Da li pogača sa sodom treba da narasta?

Da li pogača sa sodom treba da narasta?

ažurirano:
Kristina BonevaKristina Boneva
Pomoćnik kuvara
719
Da li pogača sa sodom treba da narasta?

Miris sveže ispečene pogače sa sodom u kući je miris topline i prijatnosti domaće trepeze.

Svaka domaćica ima svoj oproban recept za pogaču sa sodom i svoje male tajne pripreme ovog ukusnog hleba, kojim će iznenaditi i ugostiti porodicu ili svoje prijatelje i goste.

Za razliku od pogače sa kvascem, pogača sa sodom se priprema brzo i nema potrebe da testo narasta.

Kada umesite presnu pogaču i rasprostrete je u tepsiju, možete da je ostavite da odmori nekoliko minuta (20-30), ali ako nemate vremena, možete je odmah staviti u rernu.

Kako god da je pripremite, ne očekujte čuda. Pogača sa sodom će narasti lagano, ali nikako neće dobiti razmere narasle pogače sa kvascem.

Evo i našeg recepta za uspešnu pogaču sa sodom, koja će vam uvek uspeti:

kiselo mleko - 1 šolja

soda bikarbona - 1 kašičica

jaja - 1 komad

ulje - 2 kašike

so - 1 kašičica

brašno - oko 500-600 g

Sodu stavite u kiselo mleko, dodajte i ostale namirnice (osim brašna) i sve dobro promešajte. Nakon toga stavite prethodno prosejano brašno.

Umesite mekano testo koje se ne lepi i stavite ga u pleh ili tepsiju, koje ste pokrili papirom za pečenje. Oblikujte pogaču, izbušite je viljuškom i stavite je u hladnu rernu.

Rernu uključite na 180 stepeni i pecite pogaču oko 25-30 minuta.

Pogledajte kako se pravi uspešna pogača sa sodom za Badnje veče i saznajte koliko vremena se peče pogača sa sodom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni