Limunski šećer se može koristiti baš kao običan šećer u receptu. On se koristi na isti način i u istoj količini, koju biste koristili kao i običan šećer u receptima.
Ako ste ljubitelj arome limuna, možete da za nekoliko minuta kod kuće da pripremite limunski šećer.
Veći deo mirisa u jednom limunu dolazi iz same spoljašnje kore. Ako pažljivo pogledate, videćete male pore po koži svakog limuna. Svaki od njih sadrži intenzivno limunovo ulje, koje je odgovorno za veći deo ukusa voća.
Da biste napravili šećer od limuna, potrebno vam je samo 2 limuna, 200 g sirovog šećera od trske i 1 kašičica ruma.
Odaberite sveže, neoštećene citruse. Operite ih pažljivo - važno je da očistite kore citrusa od primesa koji se mogu sačuvati duže vremena.
Uz pomoć finog rendeta izrendajte koru. Šećer od šećerne trske sameljite uz pomoć blendera ili u mašinici za mlevenje kafe. Rendanu koru, rum i šećer pomešajte i dobro promešajte.
Sipajte vaš šećer od limuna u suv pleh. Ostavite na suvom i hladnom mestu na jedan dan ili dok se ne osuši dobro. Ukoliko je potrebno promešamo, a nakon toga čuvamo šećer od limuna u tegli.
Komentari