Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Potrebni sastojci: 2 žumanca, kora 1 limuna i sok od pola limuna, 300 ml pilećeg bujona, 1 1/2 supena kašika kukuruznog brašna, 2 kašičice šećera, prstohvat đumbira....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Pomešajte maslac sa šećerom i jajetom, mešajte do homogene smese, pomešajte sa ohlađenom mlečnom smesom i vanilin šećerom po želji....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Možete da aromatizujete šećerni sirup vinom. Koristi se jedna kašika belog vina ili rozea. Limunov sirup ćete dobiti dodajući sok od pola limuna....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kolač od limuna u multikukeruKolač od limuna u multikukeru
05. okt.
Nakon što prođu određeni minutu okrećemo kolač od limuna i pečemo još 20 minuta. Vadimo iz uređaja i ostavljamo kolač od limuna u multikukeru da se ohladi, tada isečemo....
Puding od limuna u rerniPuding od limuna u rerni
08. dec.
Ostavljamo puding od limuna da se stegne na sobnoj temperaturi na jednu noć. Odsečemo komade pudinga od limuna u rerni, stavljamo u tanjiriće, posipamo šećernim mrvicama i serviramo....
Desert od limuna u činijicamaDesert od limuna u činijicama
25. april
Žumanca umutite sa šećerom i dodajte rendanu koru limuna i sok od limuna. Sipajte mleko i preko posipajte brašno. Dobro promešajte smesu. U posebnoj činiji umutite belanca u sneg, zajedno sa solju....
Čizkejk od limuna i borovniceČizkejk od limuna i borovnice
23. jun
Tako dobijenu koru stavite u frižider da se stegne, dok spremate smesu za čizkejk. 3. Umutite pavlaku, dodajući šećer uz neprestano mućenje....
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
Kao što smo već spomenuli, zaslađivanje hrane šećerom bilo da je to običan ili šećer od šećerne trske, dobro bi bilo da se prave ograničenja u količini....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Dodajte pivski kvasac, so i šećerni sirup, promešajte i ostavite na hladnom oko pet sati. Sipajte pivo u flaše i ostavite bez poklopca, a nakon jenog dana stavite poklopce....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Doboš patišpanj Neophodni sastojci: 12 jaja, 5 žumanaca, 350 g brašna, 350 g šećera, 1 kesica vanile, 50 g maslaca, po želji izrendana kora limuna....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...