Kako da razvijete kore za pitu?

Kako da razvijete kore za pitu?

Domaće razvijene kore za pitu traže više vremena za pripremu, ali neverovatni ukus pita pripremljenih od ovakvih domaćih kora, potpuno opravdava napore. Kako bi napravili razvijene kore za pitu, prvo treba da umesite testo.

Predlažemo vam jednostavni recept, za koji su vam potrebni sledeći sastojci: oko 500 g brašna, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 2 kašike sirćeta, 150 ml gazirane vode, 200 ml mlake vode i 1/2 šolje ulja. Biće vam potrebno i dodatno brašno za razvijanje. Od ovih namirnica umesite testo (možda će vam biti potrebno malo više brašna). Testo podelite na nekoliko lopti, koje zatim umotajte u foliju i ostavite ih da odstoje oko pola sata.

Zatim uzmite jednu loptu testa i stavite je na radnu površinu posutu brašnom. Neophodna vam je i oklagija. Razvijajte testo u krug i stalno posipajte brašnom, kako se oklagija ne bi lepila. Razvijajte i vrtite koru, kako bi zadržali okrugli oblik.

Kada dostignete željenu debljinu (kora treba da bude veoma tanka), umotajte je na oklagiju i prebacite je na drugo mesto. Na ovaj način obradite sve lopte testa i zatim u kore stavite nadev prema vašem izboru. Rezultat će biti pita, koja će postati omiljena celoj porodici. Pogledajte i neke fantastične ideje: Pita sa zeljem od razvijenih kora i Pita od razvijenih kora.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji