Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave slatkiši sa bundevom?

Kako se prave slatkiši sa bundevom?

EliEli
Pomoćnik kuvara
209
Kako se prave slatkiši sa bundevom?

Bundeva je predivan i veoma koristan sastojak, koji se najčešće koristi tokom zime. Može se koristiti za slana jela, ali i za slatkiše sa bundevom i voćne deserte, i svaki od njih može biti odličan, ako se bundeva dobro obradi i na odgovarajući način.

Postoje različite varijante za deserte sa bundevom - zapečena bundeva iz rerne sa medom ili šećerom i orasima, zapečena sa mlekom i vanilom, pripremljena u šerpi sa svežim mlekom, proizvodima od testa i kolači. Danas ćemo se zaustaviti na proizvode od testa sa bundevom.

Najpoznatiji desert sa bundevom je pita sa bundevom, odnosno bundevara. Pravi se sa razvučenim korama za pitu, šećerom i rendanom bundevom, po želji možemo dodati i malo cimeta za miris. U nekim receptima, rendana bundeva se prethodno zaprži i aromatizuje po želji.

U koru stavljamo malo rendane bundeve i posipamo šećerom. Uvijamo u rolat i tako dok ne potrošimo sastojke. Ređmo u pleh, pre nego što poređamo pitu, posipamo šećerom i stavljamo ju rernu da se peče.

Druga varijanta je kolač sa bundevom. Zamesimo testo za kolač i u njega dodajemo rendanu bundevu. Možemo dodati malo više šećera da se neutralizuje jak ukus bundeve. Pečemo dok ne bude gotovo, proveravamo čačkalicom za zube.

Paj od bundeve je takođe dobra varijanta kolača sa bundevom. Ovaj paj se pravi kao i svi ostali, sa jednom razlikom što se prethodno budneva izgnječi na pire, a tekstu paja nakon što se ispeče treba da se malo mrvi.

Ovo je samo mali deo varijante za slatkiše sa bundevom, ali kao i kod njih, i kod svih ostalih je važno da bundeva bude oprana i dobro obrađena, da bi joj se neutralizovano jak ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji