Sve više i više je recepata u kojima je jedan od sastojaka karamelizovano voće. Stvar na koju svi gledaju širom otvorenih očiju, jer karamelizacija voća nije toliko poznata širokoj javnosti i često je uzrok panike, ali se ta panika ispostavlja neosnovanom.
Karameliziranje voća nije težak zadatak, sve dok to radimo kako treba i dok se voće ne raspadne.
U zavisnosti od toga kakve maline ćemo koristiti, moramo odabrati pravi način karamelizacije.
Ako imate sveže maline, morate ih dobro oprati i očistiti, a zatim da ih prekrijete prethodno pripremljenim karamelom.
Nežno mešajte, kako ne biste nenamerno zgnječili maline i kako biste karamel rasporedili po svim malinama.
Ako nemate sveže maline, a treba da koristite maline iz kompota, treba da ih iscedite od tečnosti i osušite kuhinjskim ubrusom, stavljajući ih direktno na njega kako ne bi oštetili voće.
Još dok je karamel na šporetu, maline stavite unutra i vrlo pažljivo mešajte, a vade se uz pomoć viljuške ili štapića.
Druga opcija za karamelizovanje malina, koja je mnogo lakša i brža, je opcija sa smrznutim malinama.
Odvojite ih jednu od druge i prelijte ih pripremljenim karamelom.
Tako pripremljene karamelizovane maline pogodne su za ukrašavanje voćnih salata sa sladoledom, različitih deserata i drugih slatkiša.
Komentari