Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema domaća bela čokolada?

Kako se priprema domaća bela čokolada?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
313
Kako se priprema domaća bela čokolada?

Verovatno ste već čuli da bela čokolada nije čokolada, ali teško možete u da poverujete.

Navodi o nepostojanju čokolade u njoj važe samo ako se pod čokoladom podrazumeva kakao kao glavni sastojak.

Da, u beloj čokoladi nema kakaa ali postoji kakao maslac koji se ekstrahuje iz zrna kakaa.

Pored kakao maslaca, di bila pripremljena bela čokolada potrebni su šećer, mleko i vanila. Odsustvo kakaa omogućava potpuniji osećaj aroma ostalih sastojaka.

Za pripremu 1 bele čokolade biće vam potrebno 60 g kakao maslaca, 1/4 šolje šećera u prahu, 1 vanila, prstohvat soli, 1 kašičica mleka u prahu.

Za zanimljiviji ukus možete isprobati đumbir, kokosovo brašno, cimet, dodati orašaste plodove, suvo grožđe, sušene borovnice, listove nane ili bilo šta drugo od ukusa koje volite.

Istopite kakao maslac - poželjno na pari dok se ne pretvori u tečnost. Sve ostalo dodajte maslacu i promešajte.

Sipajte pripremljenu belu čokoladu u odgovarajuću posudu ili kalup, a radi lakšeg uklanjanja možete je obložiti providnom folijom.

Ostavite domaću čokoladu u frižideru.

Nakon nekog vremena vaša domaća bela čokolada biće gotova i možete je podeliti sa svojim najboljim prijateljem - stomakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni