Meso pernate živine, koje svakako treba da jedemo, ne bi trebalo da nas ograničava na kokoške i piliće, a mi vam toplo preporučujemo da pokušate da skuvate fazana bar jednom, na primer, čisto da probate.
Ova vrsta ptica je prilično mala, tako da fazan ponekad ne bi bio dovoljan samo za vašu porciju, pa morate uzeti u obzir broj ptica prema članovima vaše porodice.
Ako su fazani koje imate sveže odstreljeni, prvo treba da počupate perje koje ih prekriva pre nego što preduzmete bilo kakvu akciju. Ako u životu niste počupali pticu, preporučujemo da to radite na mestu gde pera fazana koja će leteti na sve strane ne predstavljaju problem - na primer u dvorištu.
Nakon čupanja perja, pregledajte svaku pticu pod tekućom vodom da li ima sitnog perja koje niko ne želi da pojede, a kamoli skuva sa fazanom.
U slanoj vodi fazani se kuvaju oko 30 do 40 minuta, a opet, kao i kod drugog mesa pernate živine, kada se pena počne stvarati na površini, preporučljivo je ukloniti je kašikom i baciti.
Odatle, prema odabranom receptu, u koji ste uvrstili ukusne fazane, sledite uputstva i pripremite divno jelo sa fazanom.
Komentari