Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo Skyr

Kako da napravimo Skyr

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako da napravimo Skyr

Skyr je tradicionalni islandski mlečni proizvod, filtrirano kiselo mleko sa niskim sadržajem masnoće. U svom čistom obliku Skyr u isto vreme liči na kiselu pavlaku, sitni sir i gusto kiselo mleko.

Ovaj drevni mlečni proizvod su na Islad doneli Vikinzi koji su naselili ostrvo pre više od 1000 godina. Dans je on ponos stanovnika ove države koji ovaj proizvod smatraju nacionalnim islandskim jelom.

Evo ga i jedan uprošteni recept za domaće spremljen skyr.

Potrebni sastojci:

1 deo punomasnog kiselo mleka

1 deo punomasnog svežeg mleka

Način pripreme:

Skuvajte sveže mleko u velikoj dubokoj šerpi. Kada pena počne da se podiže do krajeva, sipajte kiselo mleko.

Ostavite da se krčka 1-2 minute dok se ne ispusti zelenkasto-žućkasti sloj koji će nakon toga morati da se ocedi kroz đevđir, pokriven gazom.

Izmešajte dobijenu smesu dok bela tečnost ne počne da se odvaja nakon čega je domaći Skyr gotov.

S obzirom na to da je ovaj recept za Skyr bez konzervanasa, konzumirajte u roku od jednog dana i jedne noći.

Pogledajte naše ukusne predloge za recept sa skyrom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni