Vatikanski hleb još poznat i kao hleb sreće je hleb koji se pravi jednom u životu. Poseban u njemu je kvas koji se prenosi sa čoveka na čoveka i pravi se tokom cele nedelje.
Zapamtite - ovaj hleb sreće se pravi samo jednom u životu čoveka. Zbog toga je najbolje da dobijete kvas za njega kada ste dovoljno zreli i znate šta želite od života.
Sastav testa za Vatikanski hleb je najobičniji. Ova smesa obavezno treba da se predaje u keramičkoj ili staklenoj posudi pokrivenoj folijom za sveže čuvanje. U njoj treba da bude dodata beleška sa uputstvima koja objašnjavaju koji proizvod treba da se doda.
Katolici prave hleb u različito vreme, ali najčešće 6-20 dana. Nemojte čuvati smesu u frižideru, već na sobnoj temperaturi do prvog dana u nedelji - ponedeljka. Nakon tog dana možete da počnete da pripremate hleb. Pogledajte i naš recept: Vatikanski hleb.
Kada ga napravite, cela porodica treba da proba hleb za zdravlje i sreću. Cela zamisao ovog hleba je ne samo da osoba prihvati dobro u svoje misli i dom, već i da to prenese drugoj osobi. Vatikanski hleb je simbol emocionalne i fizičke energije, zbog toga on može da se prenosi na svakoga.
Tako mi pokazujemo da smo dobronamerni čak i prema nepoznatim ljudima. Najvažnija komponenta hleba je kvas koji treba da bude dobijen od druge osobe. Srećno u spremanju Vatikanskog hleba.
Komentari