Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šnjur na grčki načinOčistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane.
Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem....
18. april
Sočni šnjur u rerniOčistimo šnjur i operemo temeljno pod tekućom hladnom vodom.
Poređamo u posudu za pečenje i posipamo spolja i iznutra biberom i solju.
U svaku od riba sipamo po kašičicu ulja.
Sipamo u posudu jedn prst vodu....
11. jun
Mariniran crnomorski šnjur sa začinimaTačna količina marinade i porcija nisu određeni, zato što zavisi od količine crnomorskih šnjureva koje ćete marinirati....
08. okt.
Marinirani šnjur u preprženom uljuRiba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle.
Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
05. jul
Šnjur sa paradajzom i bosiljkomRiba se očisti i poređa se u posudu za pečenje. Posipa se solju i biberom i pokriva se lukom isečenim na kolutove.
Preliva se uljem i poređa se paradajz, isečen na krugove. Posipa se bosiljkom isečenim na sitno i jelo...
09. sep.
Hrskavi crnomorski šnjur u rerniHrskavi šnjur u rerni služi se topao sa prilogom po izboru....
04. sep.
Prženi šnjur sa krompir salatomRiba šnjur se očisti. Raseče se od donje rupice ka glavi. Glava se odseče i vadi se unutrašnjost. Kada su sve ribe šnjur očišćene, dobro se operu.
U dubokom tanjiru se pomešaju obe vrste brašna....
22. dec.
Prženi šnjur sa speltom i đumbiromServirajte prženog šnjura sa limunom.
I nek vam je slatko uz ovog prženog šnjura sa speltom i đumbirom....
22. jul
Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlamaOčistimo šnjur. Umačemo ribu u smesu za pohovanje i pržimo u vrelom ulju, dok ne postane zlataste boje ili do željenog rezultata prženog šnjura.
Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom....
15. dec.
ŠnjurŠnjur živi dosta dugo. Neke vrste uspevaju da prežive i do 15 godina.
Ulov šnjura
Ova vrsta ribe ima veliku značaj....
24. jul
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Mariniran crnomorski šnjurŠnjur se očisti pažljivo (iznutrice i glave) i promeša se u dubokoj posudi s morskom solju....
18. sep.
Ukusan grčki šnjurŠnjur treba da bude sveže upecan - oči treba da budu bistre, škrge jarko crvena i riba treba da mirše na more....
01. jul
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart