Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Šnjur na grčki načinŠnjur na grčki način
18. april
Očistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane. Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem....
Sočni šnjur u rerniSočni šnjur u rerni
11. jun
Očistimo šnjur i operemo temeljno pod tekućom hladnom vodom. Poređamo u posudu za pečenje i posipamo spolja i iznutra biberom i solju. U svaku od riba sipamo po kašičicu ulja. Sipamo u posudu jedn prst vodu....
Šnjur na norveški načinŠnjur na norveški način
09. sep.
Šnjur na norveški način se servira sa svežim povrćem....
Pečeni šnjur na ražnjićuPečeni šnjur na ražnjiću
25. januar
Pecite šnjur na ražnjiću 30 minuta na 180 stepeni....
Mariniran crnomorski šnjur sa začinimaMariniran crnomorski šnjur sa začinima
08. okt.
Tačna količina marinade i porcija nisu određeni, zato što zavisi od količine crnomorskih šnjureva koje ćete marinirati....
Marinirani šnjur u preprženom uljuMarinirani šnjur u preprženom ulju
05. jul
Riba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle. Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
Šnjur sa paradajzom i bosiljkomŠnjur sa paradajzom i bosiljkom
09. sep.
Riba se očisti i poređa se u posudu za pečenje. Posipa se solju i biberom i pokriva se lukom isečenim na kolutove. Preliva se uljem i poređa se paradajz, isečen na krugove. Posipa se bosiljkom isečenim na sitno i jelo...
Hrskavi crnomorski šnjur u rerniHrskavi crnomorski šnjur u rerni
04. sep.
Hrskavi šnjur u rerni služi se topao sa prilogom po izboru....
Prženi šnjur sa krompir salatomPrženi šnjur sa krompir salatom
22. dec.
Riba šnjur se očisti. Raseče se od donje rupice ka glavi. Glava se odseče i vadi se unutrašnjost. Kada su sve ribe šnjur očišćene, dobro se operu. U dubokom tanjiru se pomešaju obe vrste brašna....
Prženi šnjur sa speltom i đumbiromPrženi šnjur sa speltom i đumbirom
22. jul
Servirajte prženog šnjura sa limunom. I nek vam je slatko uz ovog prženog šnjura sa speltom i đumbirom....
Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlamaPrženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama
15. dec.
Očistimo šnjur. Umačemo ribu u smesu za pohovanje i pržimo u vrelom ulju, dok ne postane zlataste boje ili do željenog rezultata prženog šnjura. Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom....
ŠnjurŠnjur
24. jul
Šnjur živi dosta dugo. Neke vrste uspevaju da prežive i do 15 godina. Ulov šnjura Ova vrsta ribe ima veliku značaj....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Mariniran crnomorski šnjurMariniran crnomorski šnjur
18. sep.
Šnjur se očisti pažljivo (iznutrice i glave) i promeša se u dubokoj posudi s morskom solju....
Ukusan grčki šnjurUkusan grčki šnjur
01. jul
Šnjur treba da bude sveže upecan - oči treba da budu bistre, škrge jarko crvena i riba treba da mirše na more....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....