Prava kobasica Lukanka

19/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Ako želite zaista uksunu lukanku, treba da je napravite sami i to po ovom receptu I ne zaboravite da počastite "
Priprema90 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano879
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 4 kg
  • svinjsko meso - 4 kg
  • slanina - 2 kg
  • so - 200 g
  • biber - 50 g
  • kumin - 50 g
  • čubar - 8 g
  • piment - 8 g
  • muskatni oraščić - 4 g
  • šećer - 20 g
  • suvi beli luk - 10 g
  • svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i slaninu na kocke i sameljite na osmom stupnju mlina, dodajte sve začine i zamesite mleveno meso veoma dobro.

Ostavite mleveno meso tako 2-3 dana da odstoji (obavezno na hladnom mestu ili u frižideru).

Pre nego što počnete da punite lukanku, ponovo premesite mleveno meso.

Dobro je da su creva tanja - tako će sušenje biti brže, samo pazite pri punjenju da ne ostaje nikakav vazduh.

Vežite kako odlučite (bilo u potkovicu ili ravno kao kobasicu) i obavezno stavite na provetrivo mesto, po mogućstvu bez direktne sunčeve svetlosti.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti